Groeimoment: Help, ik moet!

Groeimoment: Help, ik moet!

11 oktober 2023

Leestijd75 seconden

Het is woensdag. Tijd voor je wekelijkse Groeimoment. Hier zijn 4 inzichten voor deze week: 1 les die ik leerde, 1 quote, 1 tip en 1 vraag om over na te denken.

1 les die ik leerde

‘Soms moet je noodzaak creëren, ook al ben je doodsbang.’

Ik maakte de grootste groei door met keuzes die ik mega-spannend vond, maar waarvan ik diep in mijn hartvoelde dat ik ze moest maken. Zo ging ik als tiener 2 weken in mijn eentje naar Malta om Engels te leren, studeerde ik een half jaar in Lyon, Frankrijk, en schreef ik een boek.

Laat ik dit laatste als voorbeeld nemen. Ik wilde al langer een boek schrijven, maar ik schoof dit voor mij uit. Nu ik terugkijk, kwam dit door angst. Want wie ben ik om te denken dat de wereld op mij zit te wachten? Waarom zouden mensen iets van mij aannemen? En kan ik dat wel, een boek schrijven?

Allemaal redenen om het NIET te doen.

Op een gegeven moment was ik er klaar mee… Deze angst is het niet waard om mijn droom te blokkeren besloot ik. Als ik DE expert wil worden over leiderschap, moet ik dit boek schrijven. Ook al vind ik het doodeng. Dat was het moment dat ik de telefoon oppakte en mijn uitgever belde. Toen was er geen weg meer terug.

Ook jij kunt een boek schrijven, een podcast starten of zichtbaarder zijn op Social Media. Laat jij tegenhouden door angst of accepteer je deze en DOE je het toch? De meest succesvolle mensen doen het laatste.

1 quote van een ander

“Nothing has more strength than dire necessity.” – Euripides

1 tip

Accepteer de angst en onzekerheid. Spring in het diepe en creëer noodzaak.

Voel je dat je iets met doen? Zorg voor noodzaak en zet die eerste stap. Ook al kun je nog niet zien waartoe dit leidt. Dit zijn de momenten waarop je het hardst groeit.

  • Wil je een boek schrijven? Neem contact op met een uitgever.
  • Wil je een podcast starten? Kondig alvast een datum aan. Je moet dan wel in actie komen…
  • Wil je zichtbaarder zijn op LinkedIn? Schrijf die post en druk op publiceren.

In het ergste geval leer je ervan :).

1 vraag aan jou

Heb je meer informatie nodig of heb je de ballen nodig om het doen? Welke keuze kun je vandaag nog maken om noodzaak te creëren?

Tot volgende week,

Lennart van der Kraan
Schrijver van ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven!‘ en leiderschapsexpert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven